Waterval

Waterval- en vijveraanleg

Ontspannend geluid

Een natuurlijke

waterval

in uw tuin

Heeft of wilt u een vijver in uw tuin? Dan is een waterval een échte aanwinst. Een waterval maakt een ontspannend geluid, zorgt ervoor dat het water van uw vijver blijft circuleren en trekt volop leven aan in uw tuin. Vijverander maakt watervallen zoals u die in de natuur tegen zou kunnen komen. De valhoogte en de stroming stemmen we helemaal op uw wensen af. 

Zo werkt de aanleg van een waterval

Vijverander legt regelmatig watervallen aan in tuinen. Hieronder zetten we het proces voor u op een rij.  

Inventarisatie wensen

Wilt u een hoge waterval of juist een variant met meerdere ’trappen’? Hoe snel moet het water stromen? Welk geluidsniveau vindt u prettig? Dan brengen we samen in kaart.

Ontwerp en offerte

Op basis van uw wensen doet Vijverander een voorstel voor een waterval in uw tuin. Daarbij zit een heldere offerte. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Aanleg waterval

Als u akkoord bent met de offerte, start Vijverander met de aanleg van uw waterval. We plannen de werkzaamheden in overleg in. Uiteraard beperken we overlast zoveel mogelijk.

Natuurlijke watervallen

Vijverander maakt natuurlijke watervallen in alle soorten en maten. Van grote en hoge watervallen tot lange watervallen met meerdere trappen. 

Degelijke en sterke watervalpomp

De circulatie van uw waterval wordt op gang gehouden met een speciale pomp. Vijverander gebruikt hiervoor een kwalitatief hoogwaardige pomp met een lange levensduur. De capaciteit van de pomp wordt zorgvuldig afgestemd op de hoogte van uw waterval en de grootte van uw vijver. 

Afwerking met rotsen en beplanting 

De basis voor uw waterval bestaat uit rotsen. Vijverander gebruikt hiervoor vaak zelfgemaakte kunstrotsen. Niet van echt te onderscheiden, maar wél een stuk lichter dan echte rotsen. De vijver wordt afgewerkt met beplanting naar keuze. Uiteraard kunnen we u hierin adviseren.

Verbetert de kwaliteit van uw vijverwater

Een waterval zorgt ervoor dat het water in uw vijver blijft circuleren en dat er steeds nieuwe zuurstof bijkomt. Dit komt de waterkwaliteit ten goede. Als u vissen in uw vijver houdt, is een waterval dan ook een aanrader.  

VOORBEELDEN VAN GEMAAKTE WATERVALLEN