Beekloop

Waterval- en vijveraanleg

Ideaal voor weinig ruimte

Geniet van

stromend water

in uw tuin

Niets zo ontspannend als het geluid van een kabbelende beek. Zo’n beek is in vrijwel elke tuin te realiseren. Ook als u weinig ruimte heeft. Bijkomend voordeel is dat een beekloop in uw tuin op een natuurlijke manier bijdraagt aan de waterkwaliteit van vijvers. Door een beek heeft u geen chemicaliën meer nodig. Dat is beter voor vijvervissen en waterplanten. 

Zo werkt de aanleg van een beekloop

Vijverander legt regelmatig beeklopen aan in tuinen. Hieronder zetten we het proces voor u op een rij.  

Inventarisatie wensen

Beken zijn er in allerlei soorten en maten. We nemen samen door wat u mooi vindt en inventariseren wat past in uw tuin.

Ontwerp en offerte

Op basis van uw wensen doet Vijverander een voorstel voor een beekloop in uw tuin. Daarbij zit een heldere offerte.

Aanleg beekloop

Als u akkoord bent met de offerte, start Vijverander met de aanleg van uw beekloop. We plannen de werkzaamheden in overleg in. 

Stabiele beekoevers

Vijverander heeft de aanleg van beekaanleg in de afgelopen jaren steeds verder geperfectioneerd. Door onze techniek en materiaalkeuze bent u verzekerd van stabiele oevers en een mooi stroomverloop. We kunnen uiteraard ook de beplanting rond uw beek verzorgen. 

Ook in kleine tuinen mogelijk

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken hoeft dit ook geen grote ruimte in te nemen. Op een oppervlakte van zo’n 2 bij 3 meter kunt u al een beekloop aanleggen van ongeveer 5 meter. 

Geniet van vogels en vissen

Een beek is een bron van leven in uw tuin. In en om kleine poeltjes en langzaam stromende gedeelten krioelt het al snel van de diertjes. Ook vogels vinden het heerlijk om te drinken en zich te wassen in een beek. 

Geen troebel vijverwater meer

Met een beek heeft u bovendien een natuurlijk en onderhoudsvriendelijk filter voor vijvers in uw tuin. Een beek van enkele meters is al voldoende om een vijver van ongeveer 8.000 à 10.000 liter glashelder te krijgen. Zo heeft u geen chemicaliën of andere dure middeltjes meer nodig.

VOORBEELDEN VAN GEMAAKTE BEEKLOPEN