Vijvers

Waterval- en vijveraanleg

Aanwinst voor iedere tuin

Geniet van een

prachtige vijver

in uw tuin

Een vijver is een aanwinst voor iedere tuin. Een mooie vijver is een lust voor het oog en geeft ‘spanning’ aan het ontwerp en de indeling van uw tuin. Bovendien haalt u met een vijver ook de natuur een stukje dichterbij. Want een vijver trekt leven aan in uw tuin. Van vogels tot kikkers en insecten. Vijverander is gespecialiseerd in de aanleg van natuurlijke vijvers, zwemvijvers en visvijvers. We maken ze op maat en helemaal naar wens, eventueel met waterval of beekloop. 

In drie eenvoudige stappen een vijver in uw tuin

Vijverander legt regelmatig vijvers aan in tuinen. Hieronder zetten we het proces voor u op een rij.  

Inventarisatie wensen

Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten. We nemen samen door wat u mooi vindt en inventariseren wat past in uw tuin.

Ontwerp en offerte

Op basis van uw wensen doet Vijverander een voorstel voor een vijver in uw tuin. Daarbij zit een heldere offerte.

Aanleg van uw vijver

Als u akkoord bent met de offerte, start Vijverander met de aanleg van uw vijver. We plannen de werkzaamheden in overleg in. 

Welk soort vijver past bij u?

Vijverander legt zowel natuurlijke vijvers als folievijvers aan. De vijvers zijn voor verschillende doeleinden toepasbaar: als siervijver, als karper- of visvijver of bijvoorbeeld als zwemvijver. 

Folievijver

Kiest u voor een folievijver? Dan last Vijverander het vijverfolie ter plaatse aan elkaar, waarna we het met hete lucht aan elkaar versmelten. Zo ontstaat een plooiloos folie dat ijzersterk is op de naden. Hierdoor neemt de kans op lekkages sterk af. Het folie wordt op maat in uw vijver aangebracht en direct boven het wateroppervlakte vastgezet aan profielen. Eventueel kunnen we folie met vilt toepassen, wat door middel van cement en kleurstof de look krijgt van een rots. Hierdoor heeft uw vijverrand een natuurlijke uitstraling!  

Natuurlijke vijver

Een natuurlijke vijver is een vijver zoals u die ziet in bijvoorbeeld het bos of een ander natuurgebied. De oevers lopen geleidelijk af en bevatten waterplanten. Voor de bodem wordt geen folie gebruikt. De diepte is afhankelijk van de grondwaterstand in uw tuin en varieert: in de zomer zal het water lager staan dan in de herfst en de winter. Puur natuur dus en daardoor een bron van leven. Kikkers, salamanders, libellen en andere dieren voelen zich in zo’n vijver helemaal thuis. 

Aanvulling met waterval of beek 

Vijverander kan uw vijver verrijken met een waterval of beekloop. Die zorgen er voor dat het water blijft circuleren en dat er steeds nieuwe zuurstof wordt toegevoegd. Zo heeft u een natuurlijk en onderhoudsvriendelijk filter voor uw vijver en blijft het vijverwater mooi helder.
 

 

Rotsen, beplanting en meer

Ook de afwerking rond uw vijver kunnen we volledig verzorgen. Van rotsen en beplanting in borders tot paden, bruggetjes en zelfs overkappingen, tuinhuisjes of tuinmeubilair. Vertel ons wat u voor u ziet en wij kunnen het voor u maken!

VOORBEELDEN VAN GEMAAKTE VIJVERS