Over Vijverander

Waterval- en vijveraanleg

Stromend water blijft fascineren!

Stromend water blijft fascineren. Herkent u dat? Ik weet nog dat ik als kind altijd al enorm geboeid kon zijn door het spel van water, stenen en aarde. Het kon me volledig in beslag nemen. Kijken naar water en dan de steentjes zo verplaatsen dat de stroom net weer een andere wending nam. Uren was ik bezig met het bouwen van dammen, nat worden, de plantjes bekijken en het waterleven bestuderen.

 

 

Mijn leven

Altijd in de tuin

Welk werk ik ook doe, ik ben altijd in de de tuin te vinden. Waar ik in mijn leven ook heb gewoond, overal lag er een zo groot mogelijke vijver in de achtertuin. Mooi beplant en gevuld met de meest uiteenlopende soorten vissen.

De waterval

Uitdaging

Uiteraard kon een kletterende waterval hier niet aan ontbreken. Het was elke keer weer een uitdaging om die waterval te maken die je in een stuk verlaten bos, verscholen tussen de bomen, precies zo zou kunnen tegenkomen.

Jarenlange ervaring

Fascinatie

Inmiddels heb ik van deze fascinatie mijn werk kunnen maken. Na jarenlange ervaring heb ik veel kennis opgedaan van de verschillende mogelijkheden om dit natuurschoon in iedere willekeurige tuin te kunnen plaatsten.

Henk van Zuidam