Steigerhouten tuinmeubelen

Waterval- en vijveraanleg

Tuin met karakter

Op maat gemaakte

tuinmeubelen

van steigerhout

Wilt u een tuin met karakter? Dan passen steigerhouten tuinmeubelen daar goed in. Steigergehouten tuinmeubelen zijn duurzaam, robuust en goed bestand tegen weersinvloeden. Vijverander kan verschillende soorten steigerhouten tuinmeubels voor u maken. Van steigerhouten tafels en banken tot plantenbakken van steigerhout en mooie houten ligbedden of loungestoelen. Alle meubels worden voor u op maat gemaakt, precies in de gewenste afmetingen. 

Zo werkt het maken van steigerhouten meubelen

Wilt u een steigerhouten tuinmeubel laten maken? Dat werkt in grote lijnen zo:  

Inventarisatie wensen

Steigerhouten meubelen zijn er in allerlei soorten en maten. We nemen samen door wat u mooi vindt, of ze behandeld moeten worden en wat de afmetingen van de meubels wordt.

Ontwerp en offerte

Op basis van uw wensen doet Vijverander een voorstel voor het maken van uw steigerhouten tuinmeubel(en). Daarbij zit uiteraard een heldere offerte.

Maken van de meubels

Als u akkoord bent met de offerte, schaft Vijverander het steigerhout aan en maken we uw meubel(en) op maat. Ze worden bij u thuis afgeleverd op een dag naar wens. 

Wat is steigerhout?

Steigerhout is een verzamelnaam voor verweerde planken van vuren hout. In de bouw wordt dit vuren hout veel gebruikt om steigers van te maken. Door gebruik krijgen deze planken hun verweerde uitstraling. Vroeger werden deze planken na verloop van tijd weggegooid. Nu worden ze hergebruikt in tuinmeubels. 

Eigenschappen van steigerhout

  • Zacht hout, flexibele planken met lange vezel
  • Geen scherpe splinters
  • Voordeliger dan hardhout
  • Mooie, verweerde uitstraling
  • Hoge kwaliteit hout

Steigerhout behandelen

Steigerhout is van zichzelf licht. Door de weersinvloeden vergrijst het hout op een mooie manier. Als u de meubels buiten laat staan, is het aan te raden om ze te behandelen met olie, beits of verf. Dit beschermt het hout tegen regen, kou en zonlicht en zorgt dat uw steigerhouten tuinmeubels langer mee gaan.  

VOORBEELDEN VAN GEMAAKTE MEUBELS